2020-05-29 10:34:49• hírek • Bede Emőke

Táncos kihívást indított az egyik Szatmár megyei néptáncegyüttes

Szatmár megye egyik legszélesebb körben ismert tánccsoportja, a Doruri Satmarene táncos kihívást indított, mely által arra buzdítják a megyénkbeli néptáncegyütteseket, hogy videóban mutassák be, miként sikerült elűzni az unalmat és a monotonitást a pandémia idején.

Mint írják, szívesen látnak minden kisfilmet, függetlenül attól, hogy az adott csoport mely néprajzi tájegységet, mely etnikumot képviseli. A kihívás részeként a Doruri Satmarene már el is készítette saját videóját, melyet az alábbiakban lehet megtekinteni.
 


A tánccsoport megalapításának ötlete öt évvel ezelőtt született meg László Róbertnek köszönhetően, ki jelenleg a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetőjének pozícióját tölti be. Megalakulása óta a Doruri Satmarene már bemutatkozott Magyarországon, Ukrajnában, Lengyelországban, Ausztriában, Cipruson, Görögországban és a Moldovai Köztársaságban is. Ez már csak azért is dicsérendő, mert a tánccsoport nem profi táncosokból, hanem lelkes fiatalokból áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: